David - Részlet a Mindened elveszíted c. regényből

Részlet a Mindened elveszíted c. regényből

David

Mióta Katie felhívta, és lemondta a mai, és a további szolgáltatásokat, David őrjöng. Ordítva jön megy a lakásban, miközben, ami a keze ügyébe kerül, azt a falhoz vágja.
– Ezt nem teheti meg. Hisz meg volt beszélve, előkészítettem mindent, amire szüksége lehet. És most meg lemondja? Büdös picsa. Elkaplak, és majd megmutatom neked, hogy velem nem lehet baszakodni. Te kis ribanc.

Odalép a piás szekrényhez, és kivesz egy üveg italt, letekeri a kupakját, és a szájához emeli. De mielőtt inna, magáll a keze. Visszateszi az üveget a szekrénybe, és a kijárat felé indul, közben a zsebében kutat a kocsi kulcs után.
A kocsi a ház előtt áll, beül, és indít. Először padlógázon repeszt a sarokig, de aztán rájön, hogy ez így nem jó, hisz felhívja magára a figyelmet. Különben is, ha meg akarja találni, akkor alaposan meg kell figyelni a környéket, hogy meg is találja.

Az első útja ahhoz a gyorsétteremhez vezet, ahogy egyszer meglátta. Beáll a parkolóba, és nézi az embereket. Nem látja. Aztán taktikát vált, és a környék utcáin kezd el cirkálni. Még jó, hogy több autója van, mert így tudja ezeket váltogatni, és így kevésbé lehet gyanús másoknak.
Már esteledik, amikor úgy dönt, hogy mára elég volt. Holnap folytatja. Hazahajt, és a kocsival beáll a garázsba, majd felmegy, és újra előveszi az üveget, amiből még nem ivott. A szájához emeli, és a felét egy szuszra magába dönti.

– Most mi a faszt csináljak? Lelépett a kis ribanc.
Ismét támad egy ötlete. Lerohan a pincébe, és kinyitja a titkos szobát. Bemegy, és alaposan körülnéz. Majd vigyorogva elhagyja a helységet, amit alaposan bezár, és az álcát, is gondosan átvizsgálja, hisz a rendőrök már jártak itt, bármikor visszajöhetnek, hogy tovább kérdezősködjenek.
Miután mindent rendben talál, ismét felmegy, fogja a maradék piát, ami az üvegben maradt, és leül a tévé elé, miközben addig iszik, amig ki nem fogy az üvegből a pia. Arra már nem emlékszik, hogy mikor alszik el.

Tags:
Még senki nem szólt hozzá, legyél Te az első.

Szólj hozzá Te is.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

2023 © Mindened Elveszíted - Powered By Platinum Design

 

Beléphetsz a Facebook fiókoddal

vagy    

Forgot your details?

Create Account